FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  Galeria AvatarówGaleria Avatarów  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony 1, 2, 3 ... 15, 16, 17  Następny
  Kto mi powie... [Manga i Anime]
Wersja do druku
wa-totem Płeć:Mężczyzna
Czarny Charakter

Status: offline

Grupy:
Fanklub Lacus Clyne
Redakcja
WIP
PostWysłany: 02-08-2009, 17:40   Kto mi powie... [Manga i Anime]

Nie wiecie, gdzie najlepiej umieścić pytanie związane z Mangą lub Anime?

Ten temat służy tylko i wyłącznie do tego, i śledzi go spora grupa bywalców forum, i jest spora szansa że ktoś udzieli odpowiedzi.

Jeżeli znacie konkretny tytuł, najlepiej będzie odszukać poświęcony mu temat w dziale Alfabet.

Jeżeli tytułu nie znacie, i szukacie pomocy w jego znalezieniu na podstawie czegoś co wiecie/pamiętacie, możecie zadać pytanie TUTAJ, w specjalnym topicu.

Z kolei o polecenie konkretnych tytułów anime i mang prosimy odpowiednio TUTAJ oraz TUTAJ.

Z kolei pytania nie związane z mangą i anime zadajemy TUTAJ.

Numer Gadu-Gadu
3869750
Loko Płeć:Mężczyzna
Running Away Are We?

Grupy:
Syndykat
Tajna Loża Knujów
WOM
PostWysłany: 02-08-2009, 19:15   

Ktoś może wie, jak tam z tym całym głosowaniem na nową mangę wydawaną w Polsce przez JPF? Z tego co pamiętam na liście trzech tytułów była Nana, na której polskie wydanie liczę...

Numer Gadu-Gadu
13858231
CainSerafin Płeć:Mężczyzna
Love'n'ammo

Grupy:
Fanklub Lacus Clyne
PostWysłany: 02-08-2009, 20:15   

Pierwszy tom "Nany" miał zostać wydany pod koniec tego roku, ale wynikły problemy z licencją, więc zamiast niej pojawi się "Claymore" lub "Vampire Knight". Na razie największe szanse ma ostatnia pozycja.

Natomiast wszelkie głosowania są tylko wskazówką dla wydawnictwa. I tak zazwyczaj wszystko zależy od dobrej woli właściciela licencji, oraz wyników negocjacji i kosztów.

Veritas Płeć:Mężczyzna
Paths of Reincarnation

PostWysłany: 08-08-2009, 15:15   Pytania odnośnie..

Uh, mam nadzieję, że zamieszczam to pytanie we właściwej ,, sekcji '' / Jeśli jednak się pomyliłem, to prosiłbym moderatora o przeniesienie go, jak i z góry przepraszam : )
Tak czy owak, odnośnie pytania, a raczej pytań ..

- W jakiej kolejności powinienem zabrać się za Tsubasa Chronicle?
Jak wiadomo mamy: S1 & S2, Torikago no Kuni no Himegimi, Tsubasa Tokyo Revelations oraz Tsubasa Shunraiki
- Czy TR miało już swoje zakończenie w anime/mandze?
Jeśli nie (głównie interesuje mnie anime) to czy autorzy planują ów zakończenie?

Zapomniałbym o jeszcze jednym pytaniu, równie ważnym ; )
Nie pamiętam na jakiej stronie przeczytałem taką a nie inną notkę; ale ponoć aby zrozumieć ,, sens '' i to co dzieje się w TCR trzeba łączyć oglądanie ów serii / oav'ów z innymi seriami CLAMP'a .. Czy to prawda? jeśli tak, to w jakiej kolejności powinienem się za to ,, wszystko '' zabrać? ; )

Życzę udanego popołudnia,
Pozdrawiam
Veritas.

ps: Mógłby mi ktoś powiedzieć, ile c mangi Tsubas'a mamy na chwilę obecną? oraz, co jaki czas (tydzień, dwa etc) wychodzi nowy?

"...Do you understand pain a little now? If you don't share someone's pain, you can never understand them. But just because you understand them doesn't mean you can come to an agreement. That's the truth."
Powrót do góry Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
Linvelin Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: 12-08-2009, 00:19   

Tsubasę powinno oglądać się w tej kolejności:
seria 1, seria 2, Tsubasa Tokyo Revelations i Tsubasa Shunraiki.
Dwie ostatnie serie dzieją się w momencie ucieczki bohaterów z kraju Record, więc ostatnie odcinki z Chaosem z 2 serii nie zostały uwzględnione (w mandze też ich nie było). Nie oglądałem jeszcze TTR i TS, ale podobno aby całkowicie zrozumieć sens wydarzeń trzeba przeczytać mangę. Co do innych tworów Clampa, to wydarzenia przedstawione w tej serii krzyżują się tylko z xxxHolic (głównie 2 oavki, czyli Shunraiki i Shunmuki), z innymi seriami wspólnych ma tylko bohaterów, których nie musimy znać (aczkolwiek zabawa w wyłapywanie znajomych twarzy jest dosyć ciekawa :D). Manga jeszcze jest wydawana, co do anime to też chyba jakiegoś konkretnego zakończenia nie ma.
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang

Numer Gadu-Gadu
4211470
Paths of Reincarnation

PostWysłany: 12-08-2009, 00:56   

Odpowiedź poznałem parę godzin temu - strasznie wyczerpującą od mojego znajomego : ) Więc nie trzeba mi już nic do szczęścia.. jutro zabieram się za Cardcaptor Sakura, a potem.. no właśnie; potem za mangę Holica i Tsubasy ; ) bo oglądanie TR i Shunraiki bez tego nie ma sensu ... / Mimo to dziękuję Lin : )

Tak czy owak, mam tylko i wyłącznie jeden problem - równoległe czytanie XxxHOLiCa z Tsubasa Chronicle? ..
Z tego co wiem Holic ma 185 rozdziałów a TRC 227, a obie serie są w tym samym punkcie fabularnym .. Dlatego też bladego pojęcia nie mam jak to rozegrać - mądrze : ) ... Jakaś propozycja?

"...Do you understand pain a little now? If you don't share someone's pain, you can never understand them. But just because you understand them doesn't mean you can come to an agreement. That's the truth."
Linvelin Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: 12-08-2009, 01:59   

Przeplatają się tylko niektóre wydarzenia, nie jest tak, że w obu mangach jest to samo. Proponuję trochę tego, trochę tego, na ile czas pozwala :D.

Numer Gadu-Gadu
4211470
Sasayaki Płeć:Kobieta
Dżabbersmok

Grupy:
Melior Absque Chrisma
WOM
PostWysłany: 13-08-2009, 15:01   

Czy Bakemonogatari jest drugą serią Kizumonogatari (czy jakoś tak)? Czy też można to oglądać niezależnie, bo na to drugie nigdzie jeszcze nie trafiłam...

Sapgulcząc poprzez mrok!

MAC1 MAC2
Nie bądź żyła- nakarm stworka!

Numer Gadu-Gadu
9349483
Paths of Reincarnation

PostWysłany: 13-08-2009, 15:42   

Małe sprostowanie:
Kizumonogatari - prequel
Nisemonogatari - sequel

Anyway, można oglądać niezależnie.

kokodin Płeć:Mężczyzna
dubbing freak

PostWysłany: 22-08-2009, 15:40   

Dobra temat dla ludzi z pytaniami - może tu zamieszkam?

Moje pytanie:
Czy ktoś się orientuje czym ma być tak na prawdę nowa Inujaśa?
Wymęczona przez fanów kontynuacja czy może jakiś fragmentaryczny wycinek kończący opowieść?
Na anime network tytuł przetłumaczono na Inuyasha: The Final Act zamiast po prostu "2". Wnioskować można z tego że zakończenie będzie tam zawarte , ale czy zapowiada się kolejna długoterminowa edycja przygód Jaśa i jego kompanów?
Fajnie by było bo miał bym co oglądać w końcu też podpisałem ten list otwarty o kontynuacje.
Powrót do góry
Keii Płeć:Mężczyzna
Cynik.

Grupy:
AntyWiP
Redakcja
PostWysłany: 22-08-2009, 15:47   

Cytat:
The new series will see volumes 36 to 56 of the manga animated, so it looks set to be a long running production (the original anime ran for four years).

Numer Gadu-Gadu
2734602
Furiaboy Płeć:Mężczyzna
Funk na ścianie!

PostWysłany: 27-08-2009, 10:50   

Nie wiem czy to do konca dobry temat ale nie mam pomyslu gdzie indziej to pytanie zadac.
A wiec do rzeczy: ogladam Clannad (jakis 7 odcinek), i powoli irytuje mnie pewien szczegol: Sunohara - fajna komediowa postac jednak z jakichs wzgledow ja mam tak ze zbyt czeste obrywanie (podchodzace pod znecanie sie) przez sympatycznych postacie w filmach wywoluje czesciej moja litosc niz smiech (podobno ludzie tak maja ze lubia dopingowac tych slabszych i litowac sie nad nimi). Czy zatem Sunohara do samego konca bezdie tylko workiem treningowym, czy bedzie tez mial swoje 5 min (w natloku tylu kobiet mogla by sie ktoras nim zainteresowac). Nie chce przegladac tematu o Clannad z "Alfabetu" bo zapewne jest tam sporo spoilerow a mi chodzi dokladnie o ta jedna kwestie.
PS. Ewentulna odpowiedz bedzie spoilerem wiec zabezpieczcie ja przed innymi, z gory dzieki za pomoc ;)

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odwiedź galerię autora Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang

Numer Gadu-Gadu
9617869
Costly Płeć:Mężczyzna
Maleficus Maximus

Grupy:
Melior Absque Chrisma
PostWysłany: 27-08-2009, 11:19   

Spoiler: pokaż / ukryj
Jego rola będzie stopniowo coraz mniej istotna, ale z grubsza będzie miała taki sam charakter przez cały seans.

Sasayaki Płeć:Kobieta
Dżabbersmok

Grupy:
Melior Absque Chrisma
WOM
PostWysłany: 06-09-2009, 11:43   

Widziałam anime "Fruits Basket" ale ponoć coś się jeszcze dzieje... chciałabym przeczytać resztę w mandze. Od którego chaptera mam zacząć?

Sapgulcząc poprzez mrok!

MAC1 MAC2
Nie bądź żyła- nakarm stworka!

Numer Gadu-Gadu
9349483
Urufu Płeć:Kobieta
Little Queen

Grupy:
Fanklub Lacus Clyne
Tajna Loża Knujów
PostWysłany: 06-09-2009, 14:15   

Sasayaki, najlepiej zacznij od tomu szóstego, czyli od 31 rozdziału. Zakończenie anime mieści się w rozdziałach zawartych w tym tomie.

Strona 1 z 17 Idź do strony 1, 2, 3 ... 15, 16, 17  Następny
Odpowiedz do tematu