| Krwiodawstwo |
| Wersja do druku |
Nanami 

Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne House of Joy
|
Wysłany: 21-03-2010, 00:44
|
|
|
Nie naturalne dolegliwości, tylko z natury mamy mniej litrów krwi, niż faceci (oni mają zazwyczaj 5 litrów, kobiety trochę mniej) XD Z tego powodu taka sama objętość krwi powoduje u nas troszke dłuzszy okres regeneracji, choć właściwie to taki okres ochronny. Stąd facetom zaleca się oddawanie krwi raz na 3 miesiące, kobietom raz na 4 miesiące.
I naprawdę, wiem o piłeczce, pielęgniarka dokładnie mnie instruowała jak w danej chwili mam ją uciskać. Zresztą u nas każdemu ją dają. |
|
 |
Slova 
Aerodynamic

|
Wysłany: 21-03-2010, 22:15
|
|
|
| Nanami napisał/a: | | jak w danej chwili mam ją uciskać. |
Ke? Instrukcje jakieś są do tego? Ja po prostu pompuję, nie chce mi się siedzieć dziesięć minut, wolę cztery.
Poza tym koleżanka z mojej klasy chyba co dwa miesiące też oddaje... Aj, zagmatwane to. No i teraz tylko mleczne czekolady dają : / |
 |
|
|
|
 |
Cromell 
sekai no ichiban spammer

|
Wysłany: 22-03-2010, 13:12
|
|
|
| Slova napisał/a: | | No i teraz tylko mleczne czekolady dają : / |
Nie wszędzie. Mi dali różne, nawet jedną białą! ;P |
_________________ Si Deus pro nobis, quis contra nos?
http://l-factor-reborn.forumotion.net/ - Let's get it rollin'! |
|
|
|
 |
BoginiMarzeń 
Marzycielka
|
Wysłany: 23-07-2010, 19:38
|
|
|
| Kiedyś chciałam honorowo oddawac krew, ale stweirdziłam, ze mam za daleko do najblizszego szpitala |
_________________ www.nasze-marzenia.eu Forum marzycieli
Wejdź i się zarejestruj ;) Warto ;) To jedyne takie forum w sieci :) Na forum wystartował nabór na moderatora, więc zapraszam bardziej gorąco :) |
|
|
|
 |
Slova 
Aerodynamic

|
Wysłany: 23-07-2010, 20:44
|
|
|
| Ło jerunie, najgłupszy argument, jaki słyszałem. Tak, krew oddaje się tak często, że dystans dzielący Ciebie i szpital musi naprawdę doskwierać raz na te dwa miesiące... |
 |
|
|
|
 |
reiji777 
Trollface

Dołączył: 18 Wrz 2009 Skąd: Nie chcesz wiedzieć... Status: offline
|
Wysłany: 1 tydzień temu o 0:07
|
|
|
| Ja niedawno oddałem swój pierwszy raz krew, a to za prośbą kolegi, bo była potrzebna ojcu jego szwagra. Z tym że to nie było tak, że dostałby moją krew tylko tę z banku, a moja pójdzie w zamian do banku. Pielęgniarka źle mi się wkuła i już 6 dzień mnie ręka delikatnie boli, ale to nie jest uciążliwy ból. Z początku bałem się trochę bo boję się igieł, ale poszło gładko. |
_________________ Try it if you can...
 |
|
|
|
 |
Dżul 
Człowiek Autodemolka

|
Wysłany: 5 dni temu o 22:48
|
|
|
| Zawsze chciałam oddać krew, igieł się nie boję i jest to proste, bo dwa razy w roku do mojej szkoły podjeżdża autobus, w którym pobierają krew.Z niecierpliwością czekałam na 18. urodziny... i dowiedziałam się, że padaczka jest dyskwalifikująca. Ale rozważam zatajenie tego faktu, bo z tego co wiem, zaszkodzę najwyżej sobie (a i to jest wątpliwe, bo padaczkę miałam w dzieciństwie, od wielu lat nie miałam ataku i wyniki EEG też mam niezłe). |
|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|